top of page

Termeni și condiții

Definiții și termeni
PARA-LUXADENT – denumirea comerciala a S.C. PARA-LUXADENT S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, sediul social în Timișoara, Bulevardul Cetății, nr.77, et.1, spațiul 2, Nr. de ordine în Registrul Comerțului J35/960/1995 și cod unic de înregistrare fiscală 7604195.
Cumpărător – orice persoana fizică – înc
epând cu vârsta de 16 ani -, persoană juridică sau orice entitate juridică care efectuează o comandă.
Client – orice persoană fizică – începând cu vârsta de 16 ani -, persoane juridice sau orice entitate juridică, care accesează magazinul online, prin multiple metode – electronic, telefonic, etc. -, puse la dispoziție de PARA-LUXADENT.
Utilizator – orice persoană fizică - +16 ani – sau juridică care și-a dat acordul cu privire la clauzele regăsite în secțiunea “Termeni și Condiții” de pe site, prin efectuarea unei comenzi.
Site – magazinul online găzduit la adresa web paraluxadent.ro.
Comanda – documentul electronic trimis de cumpărător către vânzător, prin intermediul magazinului online, care cuprinde intenția clientului de a achiziționa unul sau mai multe pachete de tratamente. Efectuarea unei comenzi reprezintă și acordu
l (acceptarea) cumpărătorului/utilizatorului cu privire la clauzele regăsite în secțiunea "Termeni și Condiții".
Pachete de tratamente – orice pachet de tratamente listat pe site, inclusiv produsele regăsite în comanda sau în coșul de cumpărături și care urmează a fi livrate cumpărătorului, conform contractului încheiat.
Campanie – expunerea in scop compercial a produselor, având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă de timp stabilită de vânzător.
Contract – prin acceptarea de termeni și condiții prezentate pe site în momentul plasării unei comenzi, se realizează un contract încheiat la distanță între vânzător și cumpărător.
Conținut:

 • reprezintă toate informațiile referitoare afișate în site, care pot fi vizualizate/accesate prin folosirea unui echipament electronic,

 • informații specifice legate de pachetele de tratamente sau tarifele practicate de către vânzător, într-o anumită perioadă de timp, o perioadă limitată – ex.: campanie –,

 • informații referitoare la produse transmise de către un terț cu care vânzătorul a încheiat contracte de colaborare, într-o anumită perioadă de timp,

 • date referitoare la vânzător,

 • conținutul oricărui e-mail trimis de către vânzător cumpărătorului, prin orice mijloc de comunicare.

Recenzie/Review – evaluare scrisă oferită de către deținătorul unui produs achiziționat din magazinul online, evaluare redactată pe baza experienței personale în legătură cu pachetul de tratamente achiziționat, informații referitoare la calitatea pachetului de tratamente și confirmarea că pachetul de tratamente respectă sau nu specificațiile scrise de către vânzător.
Evaluare/raiting – este modalitatea prin care cumpărătorul își exprimă gradul de satisfacție față de pachetul de tratmente achiziționat. Se exprimă sub formă de stele, cu un nr. de la 1 la 5, 5 însemnând gradul maxim de satisfacție referitor la pachetul de tratamente. Gradul de satisfacție se regăsește atașat recenziei.
Comunicări comerciale:

 • orice tip de mesaj trimis sub formă de e-mail, SMS, mobile Push, telefonic, webpush, care conține informații cu privire la pachete de tratamente similare celor achiziționate,

 • informații referitoare la promoții sau oferte,

 • informații referitoare la produse adăugate în secțiunea comandă,

 • alte informații/comunicări precum sondaje de opinie sau cercetări de piață.

Tranzacție – încasarea sau returnarea unei sume rezultate în urma vânzării unui pachet de tratamente de către paraluxadent.ro cumpărătorului, indiferent de modalitatea de livrare, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de vânzător.
Specificații (INFO PRODUS) – informații referitoare la pachetul de tratamente, regăsite și în descrierea lui.
Plata cu cardul – serviciul de plată prestat de către procesatorul de plăți, integrat în site, pus la dispoziția clientului/cumpărătorului/utilizatorului, prin intermediul magazinului online, în vederea efectuării plății cu cardul online.
Documente contractuale:

 • Odată cu înregistrarea unei comenzi pe site, cumpărătorul acceptă forma de comunicare fie telefonică sau prin e-mail, formă de comunicare prin care vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

 • Notificarea în format electronic – e-mail sau telefon – transmisă de către vânzător cumpărătorului după efectuarea comenzii, are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii.

 • Contractul dintre vânzător și cumpărător, este considerat încheiat în momentul în care cumpărătorul primește notificarea electronică de expediere a comenzii.

 • Factura, informațiile puse la dispoziție de către vânzător pe site, cât și comanda în sine, reprezintă garanția oferită de către vânzător, pentru pachetele de tratamente achiziționate.

 • Prin motive justificate, vânzătorul își rezervă dreptul de a sugera modificarea cantității pachetelor de tratamente din comandă. După exprimarea acordului din partea cumpărătorului asupra cantității pachetelor de tratamente din comandă, cumpărătorul va achiziționa pachetele suplimentare, sugerate de vânzător.

Politica de vânzare online:
În momentul în care sunt sesizate nereguli, neconformități în informațiile oferite de către utilizator/cumpărător/client sau la modalitatea de plată acceptată, paraluxadent.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul acelui client/utilizator în vederea efectuării unei comenzi. La fel se procedează și când se consideră că prin activitatea clientului pe site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia paraluxadent.ro în vreun fel.
Pentru informații suplimentare cu privire la o asemnea decizie, clientul este rugat să contacteze departamentul “relații cu clienții”al magazinului la numărul de telefon mobil +40722.247.967 sau prin e-mail la paraluxadent@paraluxadent.ro.
Vânzătorul are dreptul de a gestiona informațiile primite, fără a fi nevoit să-și justifice gestul.
Prețurile aferente tuturor pachetelor de tratamente afișate pe site, sunt exprimate în lei.
Dreptul de retragere contractuală
Clientul are dreptul de a se retrage din contractul încheiat între el și vânzător, fără a preciza motivul deciziei sale, în termen de 14 zile calendaristice – începând cu data în care clientul intră în posesia pachetului de tratamente -, conform O.U.G nr. 34/2014, cu obligația de a înștiința vânzătorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, prin mijloace electronice precum telefonul sau e-mail-ul.
Ca urmare a retragerii contractuale a cumpărătorul, vânzătorul este obligat să returneze orice sumă primită de la cumpărător. Rambursarea sumei se face exclusiv prin transfer bancar, iar pentru asta cumpărătorul este obligat să transmită vânzătorului datele contului bancar – IBAN și beneficiar de cont -. Procesul de rambursare a sumei duce imediat la anularea pachetului/pachetelor de tratamente achiziționate.

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Vânzătorul declară că respectă Legea nr. 677/2001 și a UE 679/2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, c
ă prelucrarea datelor se face conform legii și în condiții de legitimitate, conform art.5 al.(2) din legea mai sus menționată pentru întocmirea contractului la distanță, datele fiind păstrate atât cât prevede legislația fiscală în vigoare. Datele cu caracter personal necesare încheierii contractului la distanță sunt nume, prenume, adresa completă, număr de telefon, adresa de e-mail, cod postal.

Modalitate de plată

Modalitatea de plată este plata cu cardul, iar Netopia este procesatorul plăților.

Pentru plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul 3D Secure. Acest sistem asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca și cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. 3D Secure asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul tău nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, de către PARA-LUXADENT sau Netopia, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, 3D Secure este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, după caz. Sistemul 3D Secure permite efectuarea de cumpărături on-line cu orice card emis sub licența Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro și Visa Electron. Sunt acceptate și cardurile virtuale emise de aceste organizații.

bottom of page