top of page

Reabilitare estetică și funcțională


De la un zâmbet la altul...mai nou, mai frumos, mai sănătos...

Pete, discromie dentară
Estetica dentară, zâmbet perfect, Para-Luxadent

Un nou caz rezolvat la PARA-LUXADENT. În urmă cu câteva zile l-am prezentat sumar și pe Facebook .

Din primele fotografii se observă diferența între felul cum arătau dinții la prezentarea pacientului la tratament și cum a ajuns să arate zâmbetul acestuia la finalizarea tratamentului.

Inițial, pacientul prezenta discromii enorme cu pete neregulate și de diferite culori pe aproape toți dinții (acesta este un sindrom ce afectează pacientul încă de la formarea dinților), alături de leziuni carioase, distrucții coronare și malpoziția caninului inferior drept. Acest canin afecta destul de serios mișcările din timpul masticației, inclusiv libertatea de mișcare la nivelul articulației temporo-mandibulare.

Amelogeneză imperfectă
Ocluzie inversă canin

Am decis împreună să corectăm toate defectele de culoare, spațiile interdentare, poziția caninului și felul în care se va desfășura masticația, prin executarea noilor lucrări.

În prima fază s-au rezolvat toate leziunile, inclusiv s-a recontruit premolarul din partea stângă superioară, pentru a ajunge să avem un câmp protetic optim executării noilor lucrări.

Reconstucție dentară cu pivot de fibră de sticlă și compozit

Apoi au fost șlefuiți dinții ce urmau să primească noile lucrări dentare. În urma șlefuirii am corectat și poziția caninului inferior drept.

Șlefuire dentară

Ca material pentru lucrări, s-a ales ceramica pe suport de zirconiu și s-a optat pentru executarea lucrărilor din coroane, pe cât se poate, izolate, folosind punți dentare strict în cazul caninului și a incisivilor frontali superiori (din cauza poziției caninului și a spațiilor existente între incisivi). Montarea noilor dinți s-a făcut folosind cimentarea adezivă cu un ciment compozit de foarte bună calitate. Mai jos vedeți căteva aspecte ale dinților noi, poziționați pe modelele pe care au fost construiți.

Ceramică pe suport de zirconiu poziționată pe modele

...Și iată cum arată aspectul final al lucrărilor montate pe dinți, alături de noul zâmbet pe care am reușit să-l oferim pacientului.

Ceramică pe suport de oxid de zirconiu montată pe dinți

Cimentare adezivă, compozit

Estetică dentară, zâmbet

Îi mulțumim pacientului pentru răbdarea și încrederea de care a dat dovadă și suntem mândri că am avut onoarea să-i oferim serviciile noastre.

Dacă vă place această postare, puteţi să o distribuiţi în reţelele sociale preferate cu ajutorul butoanelor din stânga.

Postări recomandate